Wypowiedzcie się proszę na temat WSC i jego ustawienia w vcds, kiedy, jak i na jaką wartość to ustawic.
Doszły mnie słuchy,że tu może być problem i zmiana aktualnego ustawienia tej wartość może pomóc przejść błąd 31.
nie da się tak na pałę kopiuj/wklej wykonać, wkodowująć używany sterownik do auta
każde auto ma swoją konfigurację, którą trzeba indywidualnie zakodować
rodzaj silnika, ilość świateł, spryskiwacze, wycieraczki, grzanie climatic/climatronik, hak, alarm, komfort, rocznik, itd. itd. itd.
tak naprawdę trzeba trafić kodowanie od kogoś co się da zakodować i próbować zmieniać je bit za bitem
zakoduj sterownik: 01 w pierwszym bajcie, w pozostałych zera, i zobacz czy przyjmie
ewentualnie podłącz stary bordnetz, spisz ustawienia i w nowym ustawiaj szukając tych opcji w różnych bajtach
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Pytanko w związku ze słabym akumulatorem koduje na włączonym silniku czy jest to bezpieczne ? W instrukcji pisze że można odpalić silnik a jak jest w praktyce?
koduje na włączonym silniku czy jest to bezpieczne ?
Możesz kodować na włączonym silniku. Czasem jest to nawet wymagane. Np. przy adaptacji G85.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Zakodowałem to co chciałem zostało mi dopracować 2 rzeczy:
- CH który bit zaznaczyć aby działały przez przeciwmgielne
- który bit odpowiada za kornery poprzez kierunkowskazy chcę to wyłaczyć (pasuje mi aby działały tylko przy skręcie kierownicą)
- który bit odpowiada za kornery poprzez kierunkowskazy chcę to wyłaczyć (pasuje mi aby działały tylko przy skręcie kierownicą)
To nie jest jakieś uniwersalne kodowanie. Zależy jaki masz sterownik. Może byś napisał jaki masz? Będzie łatwiej Ci doradzić.
A najlepiej to wrzuć autoscan i Ci tu jeden kolega napisze jak to zakodować. Wojtenio
Zakodowałem to co chciałem zostało mi dopracować 2 rzeczy:
CH przez p/m Bajt17 Bit3
doświetlanie bodajże bajt17 bit0
georgg - powinno sie dąc bo mój tata ma dokładnie taka samą skode tylko on kornery dostał od skody w gratisie i nie działają z kierunkowskazami tylko po przekręceniu kierownicy
powinno sie dąc bo mój tata ma dokładnie taka samą skode tylko on kornery dostał od skody w gratisie i nie działają z kierunkowskazami tylko po przekręceniu kierownicy
To porówna sterowniki CE09 a w szczególności ich soft . Auta są podobne ale elektronika już nie . Pierwsze sterowniki z tej serii nie miały tej opcji ( z kierunkiem ) dopiero w kolejnym sofcie to dodali .
[URL="http://forum.octaviaclub.pl/member/23729-wojtenio"][COLOR=#000000]Wojtenio - a orientujesz czy się jesli był ten nowszy sterownik czy da sie to wyłaczyć - gdzie zczytac jaki to sterownik i soft
Ja mam auto z 2012 roku i u mnie nie ma możliwości wyłączenia doświetlenia przez kierunkowskaz.
Part No SW: 1K0 937 087 AD Component: BCM PQ35 H 111 0709
Komentarz